הפעילות שלנו
המרכז הטרנסי
המרכז הטרנסי הוא המרכז הקהילתי הראשון מסוגו בארץ המוקדש כולו לקהילה שלנו על כל גווניה.
המרכז מהווה בית עבור הקהילה שלנו, הקהילה הטרנסית. זה הוא המקום להיפגש, להנות, להתחבר, וליצור רשת קשרים העוטפת כל אחד.ת מאיתנו ומלווה אותה.ו בדרך.
המרכז מציע מענה הוליסטי המקיף תחומי חיים שונים; סדנאות, אירועים, קבוצות ומפגשים חברתיים לצד שירותי פרט לאנשים על הקשת הטרנסית, משפחותיהם וכן מידע והדרכה לא.נשי מקצוע שעובדות.ים עם הקהילה.
בין השירותים הניתנים: סיוע במיצוי זכויות, ליווי אישי, הנגשת מידע, סיוע משפטי, הנגשה של שירותים רפואיים, שירותי אחות ועוד.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות כדי להתעדכן
הכשרות לצוותי רפואה ורווחה
הקהילות שלנו לא מקבלות מענים טובים דיים ממערכות הבריאות והרווחה. בשל אירועים טרנספוביים, חוסר ידע וטיפול לא הולם, א.נשים רבים בקהילות שלנו נמנעים מלגשת לטיפול רפואי ונפשי ומצריכת שירותי רווחה. במטרה לקדם את זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית מול גורמי הרפואה והרווחה, ולפעול למען שיפור השירותים, הקמנו את פרויקט ההכשרות של גילה.
במהלך השנתיים האחרונות פגשנו כ-3000 א.נשי רפואה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית, צוותי סיעוד, עובדי אדמיניסטרטיציה בתחום הרפואה וסטודנטים.ות לרפואה וסיעוד.
לובינג ושינוי מדיניות
פרויקט גילה פועלות כנגד ההדרה והאפליה הממוסדת כנגד א.נשים טרנס* ולמען פיתוח מענים אשר יתמודדו עם ההזנחה ארוכת השנים של הקהילות שלנו. אנחנו פועלות בועדות כנסת, מול משרדי ממשלה, מול מוסדות ורשויות, הן באמצעות לובינג והן באמצעים משפטיים.
לאורך השנים היינו מעורבות, בין השאר במאבקים על הזכות לבריאות, ולשיפור הטיפול הניתן ברפואה הציבורית למי שמבקשות לעבור הליכים רפואיים להתאמה מגדרית, השתתפנו בניסוח נוהל כשירות תרבותית לעבודה עם א.נשים טרנס* שהתפרסם על ידי האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות ופעלנו לביטול נוהל ההפרדה שהיה נהוג בשב"ס.
ליווי ומענה חירום
פרויקט גילה מאז ומתמיד נתן ליווי אישי, בגובה העיניים, מא.נשים *, לא.נשים טרנס* אחרות. אנחנו מאמינות שקשר אישי וסולידריות קהילתית הן הבסיס. הליווי הוא אישי ומשתנה לפי הצרכים והזמינות - שיחות טלפון, פגישות אישיות, ייעוץ, ליווי לפגישות רפואיות - מנסות להיות שם איפה שצריך.
אנחנו מפעילות קרן חירום שמאפשרת לנו לסייע בסכומים צנועים למי שנקלעה למשבר, ועובדות בשיתוף עם ארגונים נוספים על מנת ליצור רשת תמיכה משמעותית וחזקה יותר.
גילה במשבר הקורונה
עם תחילת משבר הקורונה הבנו בפרויקט גילה כי הקהילה שלנו על סף משבר כלכלי חסר תקדים, שייפגע בין השאר בזכות לקורת גג. בסגר הראשון יזמנו והרמנו פרויקט לגיוס תרומות וחלוקת מעני סיוע בשכר דירה, אליו הצטרפו אלינו ארגונים נוספים (מעברים וטרנסיות ישראל). בסגר השני, בשיתוף עם הארגונים הטרנסים ובתמיכת קרן שוסטרמן הרמנו פרויקט חלוקת מענקי סיוע בהיקפים גדולים בהרבה.
בשני הסגרים חילקנו ביחד קרוב למיליון ש"ח בכספי סיוע, זאת בנוסף לחלוקת סלי מזון ותווי קנייה.
לכל מי שפנתה בבקשה למענק, הצענו עזרה נוספת במיצוי זכויות וסיוע משפטי בהתמודדות עם חובות ופינויים מדירות.
סופרויז'ן לא.נשי טיפול
פרויקט גילה מזמין א.נשי טיפול אשר עובדות עם הקהילה הטרנסג'נדרית לעבור הדרכה מקצועית ע"י ד"ר אדוה דרור- בהדרכה נוודא שהמטפל או היועץ מבצע את עבודתו באופן מיטבי.
מטרתה של ההדרכה היא לתמוך ולסייע למטפל/עו"ס כאשר היא.הוא נחשפת לחומרים קשים וטעונים, פוגשת את מגבלות המקצוע, את מגבלותיה האישיות ועוד.
בין הנושאים שעולים בהדרכות: דיספוריה מגדרית וביטוייה השונים, עבודה עם הורים ומשפחות לטרנס, הקשר וההשפעה בין אוטיזם לטרנסג‘נדריות, היחסים של טרנסיםות עם הגוף, אתיקה וסודיות מול הורים ביחס לזהות מגדרית, קשיים של המטפלות בקבלת הבקשות המגדריות של המטופלות.
זכויוטרנס
פרויקט גילה להעצמה טרנסית ומעברים לקשת הטרנסית שותפות בהפעלת קבוצת הפייסבוק "זכויוטרנס - מיצוי זכויות לקשת הטרנסית" הקבוצה, שפועלת מאז דצמבר 2019, מיועדת להתייעצויות, שיתופים ודיונים בנושאים הנוגעים למיצוי זכויות עבורנו- א.נשים על הקשת הטרנסג'נדרית.
הקבוצה הוקמה ומנוהלת על ידי א.נשים מהקהילה הטרנסית, ומיועדת עבורנו והקרוביםות אלינו.
בנוסף, משתתפים איתנו במרחב הזה רופאות, מטפלים ושלל מומחיםות שמלוות אותנו בתחומןם וממשיכות ללמוד מאיתנו את מה שרק אנחנו יכולות ללמד.
הקו המנחה בהתנהלות הקבוצה הוא עזרה הדדית והנגשה של שירותי קהילה, הידע נמצא אצלנו וחשוב שנשתף אותו בינינו.
מה זאת אומרת 'מיצוי זכויות'?
הכוונה היא לזכויות הבסיסיות שלנו כא.נשים טרנסג'נדרים, ועל הדרך בה אנחנו משיגות אותן. או במילים אחרות- כל מה שקשור לבריאות, ביטוח לאומי, משרד הפנים, ועדה להתאמה מגדרית, דיור, תעסוקה, בירוקרטיה, התנהלות מול הרשויות וכו'.
אתןם מוזמנות.ים לשלוח בקשת הצטרפות, לענות על שאלות הכניסה ולהעלות כל שאלה ודילמה הקשורה לנושא וביחד נפעל למצוא לה תשובה: transrights.il