top of page
הפעילות שלנו
285754356_102397092502840_7181919887111486667_n (2).jpg

המרכז הטרנסי הוא המרכז הקהילתי הראשון מסוגו בארץ המוקדש כולו לקהילה שלנו על כל גווניה.

המרכז מהווה בית עבור הקהילה שלנו, הקהילה הטרנסית. זה הוא המקום להיפגש, להנות, להתחבר, וליצור רשת קשרים העוטפת כל אחד.ת מאיתנו ומלווה אותה.ו בדרך. 

המרכז מציע מענה הוליסטי המקיף תחומי חיים שונים; סדנאות, אירועים, קבוצות ומפגשים חברתיים לצד שירותי פרט לאנשים על הקשת הטרנסית, משפחותיהם וכן מידע והדרכה לא.נשי מקצוע שעובדות.ים עם הקהילה.
בין השירותים הניתנים: סיוע במיצוי זכויות, ליווי אישי, הנגשת מידע, סיוע משפטי, הנגשה של שירותים רפואיים, שירותי אחות ועוד.

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות כדי להתעדכן.

הנגשת ידע

 

הקהילות שלנו לא מקבלות מענים טובים דיים ממערכות הבריאות והרווחה. בשל אירועים טרנספוביים, חוסר ידע וטיפול לא הולם, א.נשים רבים בקהילות שלנו נמנעים מלגשת לטיפול רפואי ונפשי ומצריכת שירותי רווחה. במטרה לקדם את זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית מול גורמי הרפואה והרווחה, ולפעול למען שיפור השירותים, הקמנו את פרויקט ההכשרות של גילה. 

בשנים האחרונות פגשנו כ-3000 א.נשי רפואה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית, צוותי סיעוד, עובדי אדמיניסטרטיציה בתחום הרפואה וסטודנטים.ות לרפואה וסיעוד. אשר עברו איתנו הכשרות מקצועיות. 

באפריל 2023 קם מערך ההכשרות הטרנסי המשותף של פרויקט גילה ומעברים, 
שחרט על דגלו שיח מקרב תוך הנגשת ידע טרנסי מקצועי וקהילתי. 

לובינג ושינוי מדיניות

פרויקט גילה פועלות כנגד ההדרה והאפליה הממוסדת כנגד א.נשים טרנס* ולמען פיתוח מענים אשר יתמודדו עם ההזנחה ארוכת השנים של הקהילות שלנו. אנחנו פועלות בועדות כנסת, מול משרדי ממשלה, מול מוסדות ורשויות, הן באמצעות לובינג והן באמצעים משפטיים.

 

לאורך השנים היינו מעורבות, בין השאר במאבקים על הזכות לבריאות, ולשיפור הטיפול הניתן ברפואה הציבורית למי שמבקשות לעבור הליכים רפואיים להתאמה מגדרית, השתתפנו בניסוח נוהל כשירות תרבותית לעבודה עם א.נשים טרנס* שהתפרסם על ידי האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות ופעלנו לביטול נוהל ההפרדה שהיה נהוג בשב"ס. 

בריאות טרנסית

 

פרויקט גילה עוסקת בקידום בריאות טרנסית מיטיבה מיום הקמתה, אבל בשנתיים האחרונות זכינו לקדם את התחום כחלק מפרויקט משותף עם האגודה לזכויות האזרח, מעברים לקשת הטרנסית והקליניקה המשפטית לזכויות אדם באונברסיטת חיפה, בתמיכת האיחוד האירופי.

 

הפרויקט כולל:

  • קיום שולחנות עגולים עם גורמי בריאות

  • הקמת טרנס ויקי - מאגר ידע מעודכן ונגיש

  • פגישות עם מקבלי החלטות וקובעי מדיניות

  • סיוע משפטי בסוגיות של אפליה במערכת הבריאות

ילדים ונוער

טרנסים.ות ומגווני מגדר

בשנים האחרונות אנו עדות לעליה בשיח השלילי והמשתלח על ילדים על הקשת הטרנסית ככלי להטיית דעת הקהל הציבורית נגד הקהילה הטרנסית ונגד ערכים של הכלה, גיוון, חופש ושוויון. שיח מסוג זה מערער על הלגיטימיות של קיומם של א.נשים על הקשת הטרנסית בחברה והוא מסוכן במיוחד לילדים ונוער. 

אחת הטקטיקות הנפוצות והרעילות ביותר היא סילוף נתונים והפצת מידע מוטעה כהצדקה לצמצום ואף ביטול המענים התומכים באישוש הזהות המגדרית של ילדים, נוער, ובגירים. מסיבה זו התמקדנו השנה בפרויקט מעין, בשיתוף פעולה עם האגודה למען הלהט”ב, למען יצירת תשתית הנגשת ידע ופרקטיקה מהימנה, מגובה מחקרית ובהובלת אנשי.ות מקצוע מובילים בתחומםן.

אקטיביזם טרנסי

פרויקט גילה להעצמה טרנסית מושתתת על יסודות של אקטיביזם של חברי.ות הקהילה. אנחנו מאמיניםות שעלינו לפעול כדי לייצר שינוי במציאות שלנו ושל הקהילה שלנו, ושזה התפקיד שלנו להמשיך ליצור את התשתית לפעילות עבור כל מי שיכול.ה ורוצה לקחת חלק.

טרנס-דולה

פרויקט טרנס-דולה הינו פרויקט חדשני ויחודי שהוקם ב- 2020 ומובל על ידי נינה הלוי, נציגת הציבור בועדה להתאמה מגדרית בשיבא-תל השומר. במסגרת הפרויקט ניתן ליווי פרטני לנשים טרנסיות סביב תהליכי התאמה מגדרית, בדגש על ניתוח וגינופלסטי. 
 

הפרויקט כולל:

  • שעות ייעוץ פרטני וקבוצות טיפוליות בנושאי ניתוח תחתון לנשים טרנסיות, במרכז הטרנסי

  • ייעוץ לבתי חולים על בנייה והטמעה נכונה של תהליכים ניתוחיים להתאמה מגדרית

  • יצירת חומרי הכשרה והדרכה, בהם המדריך העדכני למנותחות לקראת ולאחר ניתוח וגינופלסטי

Copy of לוגו ללא תג עברית לבן.png
bottom of page